Τεράστιες ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό στη Θεσσαλονίκη

Τεράστιες ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό στη Θεσσαλονίκη

Αρ. Πρωτ. 7216/28.03.2012 

Προς Υπουργό:

- Προστασίας του Πολίτη

Σημαντικές ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό παρατηρούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου τα κενά που υπάρχουν είναι τεράστια και τα προβλήματα, που δημιουργούνται στην καθημερινότητα των πολιτών και των αστυνομικών, είναι μεγάλα. Στη Θεσσαλονίκη 1.000 περίπου οργανικές θέσεις είναι κενές και το αρμόδιο Υπουργείο αγνοεί και απαξιώνει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τους τελευταίους τρεις μήνες τοποθετήθηκαν στην Αττική 3.400 αστυνομικοί (αστυφύλακες και ειδικοί φρουροί), ενώ στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης μόλις 12!  

Η άνιση μεταχείριση και η άδικη κατανομή, που γίνεται εις βάρος του νομού Θεσσαλονίκης, για ακόμη μια φορά συνεχίζεται από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Η εν λόγω μεταχείριση είναι πλέον συστηματική από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου. Τα προβλήματα στο νομό Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα οξυμένα και η ανάγκη τοποθετήσεων αστυνομικού προσωπικού είναι επιτακτική. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να σταματήσει να απαξιώνει τη ΓΑΔΘ και να προβεί στην ενίσχυση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Πόσοι απόφοιτοι της Σχολής Αστυφυλάκων θα τοποθετηθούν στο νομό Θεσσαλονίκης και πόσοι ειδικοί φρουροί, δεδομένων των τραγικών ελλείψεων, που παρατηρούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης;